24 Eylül 2012 Pazartesi

Merhaba-Hi-Bonjour-Hallo-Ciao

Merhaba!
   Yepyeni bir blog sahibi olarak ben ilk yazımda kendimden bahsetmek, benim dünyamı sizlere de tanıtmak istedim.
   İlk olarak ben, on beş yaşında bir lise öğrencisiyim. Hayatının tamamını modaya adamak isteyen bir oğlan çocuğuyum Bazı zorluklar ile karşılaşıyorum elbet. "Küçük" olmam nedeni ile her şeye katılmak her şeyi görmek, yaşamak istememe rağmen yapamamam benim için çok sorun oluyor. Arkadaşları top oynarken uzaktan izleyen bir çocuk gibiyim adeta. Tabii İsatnbul'da yaşasam daha çok imkanım olurdu... Onun dışında erkek olmam nedeni ile modayı sevmem sorun teşkil ediyor. Çok fazla önyargı oluşturuyor. Ki bu yüzden genelde (özellikle eskiden) bunu pek de dillendirmezdim.
   Ama tabii ben kararlıyım. Çünkü hayatımda en sevdiğim ve en iyi yaptığım iş bu. Hayatımı moda ile geçirmeye seve seve razıyım. Hele şu "hayata bir kez geliyoruz" mottosu beni bu işe daha da sıkı bağlıyor. Bundan erken yaşta tamamen emin olmak da garip bir şey bir yandan...
   Ben kendimi biliyorum ama. Küçükken arabalarımla, Action-Man'lerimle de oynasam en çok kuzenimin barbie bebeklerini giydirmeyi severdim. Önceden belli başlı kıyafetlerle iken gittikçe bir şeyler öğrenip kuzenimin bu bebeklerine tülden Wera Wang gelinlik, bezden Lanvin elbise yapmaya çalışır olmuştum. Ama tabi bebekler ile oynamam gizli saklı bir şeydi.
   Sanal ortama geçişim ise "Stardoll" adlı bir on-line bebek oyunu ile başladı. Bu oyunda bir çok kıyafet gerçek hayattaki high Fashion kıyafetlerden esinlenildiği için bunlar ile kombin yapma fırsatım, kendimi bir stilist gibi hissetme olanağım olmuştu. Bundan dolayı da bu oyun sardı beni.
   Ama kesinlikle moda aşkımın tavan yaptığı dönem Blog devrimdir. O dönem ise sevgili Pelin Ablamın (Moda ve Sosyete) mükemmel blogunu bulmam ile başladı.
   Nasıl oldu hiç hatırlamıyorum Pelin Ablamın blogunu bir kere bulmuş, hayran kalmıştım. Ama salağın biri olarak kaybetmiştim! Sonra gazetede gördüğüm günü çok iyi hatırlıyorum. Haberin altında kaynakça olarak vardı blogun adı. İsmi görür görmez şimşekler çaktı tabii bende. Kaybettiğim sayfayı bulmuştum. Hemen girdim URL'yi, bir süre izlemede kaldım sonra tüm cesaretimi toplayıp bir yorum bıraktım. Sonra bir tane daha bıraktım, bir tane daha, bir tane daha... Derken bu işten o kadar hoşlanıdım ki hiç bir yazıyı kaçırmamaya çalışıyordum. 
   Bu blog diğer üç muhteşem insanla da tanışmamda anahtar oldu. Tuğçe Ablam (Velev ki Huysuzum), Serap Ablam, Hülya Ablam (Papiş Style). Bu dört ablam benim... Her zaman bir ablam olmasını istemişimdir ama Tanrım bana dört tane hayallerimden de güzel abla verdi. Onları öz ablam olsa bu kadar sevemezdim... Sevgimi ansiklopedilere, kitaplara, bloglara sığdıramam :). Ama şunu söyleyebilirim ki şu dünyada en en en çok sevdiğim insalrdandır onlar benim. Elimde olsa İstanbul'a, Cunda'ya, Paris'e kadar koşturucam yanlarına. Allah yakın zamanda buluşmada nasip eder inşallah...
   Blog dünyasından bir de sevgili Rüya (Fashion on Board) var tabii. Rüya da o kadar tatlı, cana yakın, hoş bir kızdır ki hemen sarılasanız gelir. Böyle çok şekerdir yani. E, ben de bir süredir tanıyorum nasıl sarılma isteğim var düşünün artık ;).
   Evet blog demişken bu bloga gelelim artık di' mi? İşte ben bir süre yorumcu olarak bulundum bu blog aleminde ama kafamın bir köşesinde hep vardı blog açmak. Cesaret etmedim kimi zaman üşendim. Ama açacaktım o blogu bir gün ;). E ben de kendime tarih koydum dedim yeni Personal Computer'ımı alıyım (Tercihen Macbooktu, oldu. Ama şu Adobe'ler için büyük yardıma ihtiyacım var hehehe) başlıyacağım dedim. E, işte geldi benim de bloglu olma vaktim. Bir de ilk isteğimi aldım Pelin Ablamın blogundaki bir okuyucudan. E, tek de olsa bana gaz vermez mi, hemen twitter'a yazdım ardından ablalarım ve arkadaşlarımın isteği ile işte blogum :).
   Öncelikle bu blog bir moda ve lüks blogudur. Moda, lüks ve sanat ile ilgili benim görüşlerimin düşüncelerimin yer alacağı bir platform. Umarım sizler de düşüncelerinizi paylaşırsınız da tatlı sohbetlerimiz olur burada :) Güncel veya ilginç moda olaylarına, Defile yorumlarıma ve kombinlerime rastlayabilirsiniz burada. Tabi şimdilik, yoksa o konu listesi uzaaar gideeer :).
   Bu arada moda dışında aklıma gelen sevdiğim şeyleri paylaşıcak olursam;
Audrey Hepburn'e bayılırım. Fransa'ya, Fransız kültürüne ve Paris'e karşı bir zaafım var. Yemek olarak İtalyan yemekleri ve Fransız tatlıları diyebilirim ( Hele Macaron, Laduree!). Müzik olarak ise Lady Gaga, Lana del Rey, Paloma Faith, Joyce Jonathan ve Edith Piaf diyebilirim. Sanat olarak aklıma ilk gelenler ise Andy Warhol, Monet, Van Gogh, Damien Hirst.
   Evet sevgili okuyucularım şimdilik benden bu kadar...
                                                                                           Heyecanlıyım, umutluyum.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim yetenekli, yuregi guzel birtanecik kardesim. Senin blogdunyasina katilman bizler icin buyuk bir kazanc. Senin vizyonundan,guzel seyleri bizimle paylasacak olman buyuk keyif:)Tamamen kendimi dusunerek, yazilarini okurken alicagim hazzi dusunerek yaziyorum bunu bilesin:)
Guzel sozlerin, senin kendi yureginin guzelligi. Seni cok seviyoruz,ozelsin ve ne istedigini biliyorsun en cok buna bayiliyorum. Ilerde Pariste Seine nehrine karsi Rose'lerimizi senin defilenin basarisini kutlarken ictigi,izi hayal edebiliyorum:)
Je t'aime mon petite frere xoxox

Adsız dedi ki...

ÇOk keyifle takip ediceğimiz, çok şey öğreniceğimiz bir blog doğdu..Çok beğenileceği konusunda hiç şüphem yok,, umarım kitleler tarafından takip edilen bir blog olur ve inanıyorum ki hayallerine ulaşman için bu blog bir basamak olucak..Yolun açık olsun...

fazılhan dedi ki...

@Serap Ablam! My beloved sis, mon macaron,
Dün internetim bitti nasıl kahroldum anlatamam :( Tam da benim blog açık kalmış yorumunu yüz kere okudum her halde :) Ben de sizleri çok seviyorum. Çok ama çok seviyorum! Gerçekten kötü hissettiğim zamanlada yanımda hissediyorum sizi. Dün sınıfta biri ben abla isterdim şeklinde bir muhabbet açmıştı öğretmen de ki bilir belki gerçek ablanız kadar seveceğiniz biri çıkar karşınıza diye cevap verdi, ama arkadaşın amacı ablasına yemek yaptırmakmış :D Ama işte bana verdi Allah dört adet mükemmel insanı. Ablam olsunlar diye işte ben o dört kadına bayılıyorum :)
Ben ne kadar editörlük veya stilistlik istesem de hayat öyle bir kapı açarsa hiç üzülmem ;) Tabi be tasarımda o kadar iyi olmadığımı düşündüğüm için diyoru böyle. Ve edebiyat da giriyor ya editörlük de işin içine seviyorum öyle. Ama sizinle sein nehri karşısında Möetleriimizi içmeyi dört gözle bekliyorum.
Sevgiler küçük kardeşin xxx

fazılhan dedi ki...

@Selin Artun
Hehehe çok teşekkür ederim.Umarım, umarım öyle olur. Hayal edemiyorum dersem büyük yalan olur. Sabah akşam o hayal dünyasındayım :) Bu arada bu blogun anahtar olduğu başka bir şey ise senin blogunu bulmamdır :) Bu da büyük bir getiri bence :)

Bramkhan dedi ki...

Yorumlarınızı artık bizzat blogunuzdan okuyacak olmak güzel, öyle hiç yaşım küçük falan demeyin, haberiniz olmasa da moda bilginizi uzaktan takip eden çok insan var benim gibi :) Hoşgeldiniz

vitriné dedi ki...

Sevgili Fazılhan, sevgili Pelin'in blog'undan takip ettiğim ve keyif aldığım yorumlarını, bu blog da hem daha ayrıntılı okuyacağım, hem de çok yeni şeyler öğreneceğim için çok heyecanlandım..:D Blog'un hayırlı uğurlu olsun kardeşim..!!

Sevgiler,
Elif

vitriné dedi ki...

fazılhan bu arada müsaitsen bir şey sormak isterim:D Adr at HM hakkında ne düşünüyorsun Kenneth jay lane seven bi hatun olarak ulaşılabilir fiyatlarla sen olsan; bilezik kolye ve küpelerden hangilerini tercih ederdin? please yardım, çünkü ben işin içinden çıkamıyorum:(( Şakamıyım neyim..!!

sevgiler
Elif

fazılhan dedi ki...

@Bramkhan Çok teşekkürler :) Malesef ki internet ile sorun yaşıyorum, bir düzelsin postlara başlıyacağım :) Umarım birlikte çok eğleniriz bu blogda :)

fazılhan dedi ki...

@Vitrine Teşekkürler :) Dediğim gibi internet sorunum var şuan bir hallolsun şu iş blogda bolca eğleneceğiz umarım :)
Adr @ H&M konusuna gelirsek internetim olsaydı yapardım postunu :) Ama burdan kısaca bir şeyler söyleyecek olursam, ben en çok küpeleri beğendim. Ama genel olarak başarılı hoş :) Onun dışında Kenneth Jay Lane'in line'ı ile benziyorlar ki ADR da seviyor zaten Kenneth Jay Lane'i :) Küpelerden ve kolyelerden de benzeyen olsa da tabi ki en çok bileklikler, bilezikler benziyor. Kenneth Jay Lane'e en paralel parçalar kaplanlı ve yılanlı bilezikler diyebilirim :)

vitriné dedi ki...

çok mersi ***fazılhan*** ben de aynı fikirleri paylaşıyorum..:D haftaya perşembe bana kuyruk yolu göründü pöfffff..:))

Elif

fazılhan dedi ki...

@Elif Başarılar diliyorum o zaman :)

Adsız dedi ki...

koca koca basarilar diliyorum sana ben umarim senide yuksek yerlerde goruruz hep :)) bir moda asigi ve tekstil ogrencisi olarak yakindan takip edicegimi bilmeni isterim :)))

fazılhan dedi ki...

Çok teşekkürler Emel :) Umarım, inşallah öyle olur :) Pelin ablanın blogundan gördüğüm kadarı ile senin taste of fashion'ını da ben çok severim :)