4 Kasım 2013 Pazartesi

Sezondan Favorilerim - Ayakkabılar


Moda ve Sosyete'nin yaptığı Sezonun Ayakkabıları postundan özendim, Lady Gaga'nın ARTPOP albümünden Fashion! şarkısının da gazı ile bloga dönmeliyim dedim... Ve size bu sezon en beğendiğim ayakkabıları hazırladım :)

İlk olarak bu sezon benim için kesinlikle Must-have olan bir çifti göstermek istiyorum. Saint Laurent'nun siyah deri sandalları... Ne kadar kullanışlı olduğundan bahsetmeme gerek yok herhalde. Ama beni asıl delirten bu kadar basic olmasına rağmen nasıl bu kadar güzel olabiliyor? Alman minimalist mimar Ludwig Mies van der Rohe'nin "Less is more" mottosunu derinden kavratan bir parça. Net-a-porter fiyatı -her ne kadar sold-out olsa da- 595€.

Sanatsal akımlar + basic siyahlar + sandallar'dan gidiyoruz. Bu sefer Dior'un bu siyah sandallarını ele alalım. Sanatsal akımların etkisinde kaldığı açıkça görülen - üstünde Andy Warhol çizimleri olan Lady Diorlar- Raf Simons'ın kış 2013/14 defilesinde sunduğu sürrealist topuklu bu parçalar bence bir diğer Must-have'ler. Siyah CL'lar giymekten bıktıysanız eğer bence bu Dior'lara gözü kapalı yönelebilirsiniz. Bilekleri fora eden bir takımla veya bir LBD ile kullandığınızda basit kombininize son moda bir dokunuş katacak, "Statement" bir elbise ile ise vitrindeki elbiseyi alıp Loubiler ile, Choolarla kullanmak yerine modaya karşı elit bir zevk beslediğinizin kanıtı olacaklardır. Malzeme olarak Calfskin süet kullanılmış.

Bugüne kadarki favori ayakkabımı sorarsanız cevabım Nicholas Kirkwood'un nude ve siyah dantelli bootieleri olur. Miranda Kerr ikisini de giydi - Met Galasında nude, Peter Pilotto elbisesi ile siyahını- kendisine karşı büyük bir sempatim yok ama ayakkabı zevklerimiz uyuşuyor. Kendisinden bahsetmişken de Orlando ile ayrılıyorlar! Neyse ayakkabıya dönersek aynı modeldeki ayakkabıda dantel yerine mesh görüyoruz. Kenarlar ise incecik inci sırası ile zarif bir şekilde süslenmiş. Zaten Nicholas bu sezon ayakkabılarında inciye çok yer vermiş. Ben bu bootieleri şiddetle öneririm! Fiyatları 780 Pound.

 Eski usul lüks, özel ve kalite. Baskı desenlere karşı, Roberto Cavalli'nin floral desenli ayakkabıları Calfskin üstüne boya. Evet, boya ve elle boyama. Hatta hiçbiri birbirinin aynısı değil. Şimdi gelin de söyleyin bakalım bunu nasıl beğenmezsiniz? Bildiğiniz giyilebilir tablo! Moda sanat değilmiş ha? Kim diyor?! 850 euroluk (LuisaViaRoma) ayakkabıların siyah-beyaz ve siyah-doresi de var ama bu rengi ile boy ölçüşemezler.


 Alexander Wang'in tasarladığı Balenciaga koleksiyonu çok ses getirdi,  çok beğenildi. Ben de pek çok parçayı beğendim -Özellikle siyah elbiseleri- ama bu mermer desenli T strapler... Ah işte bunlar beni benden aldı! Sizce de çok güzel değiller mi? Bence kesinlikle, KESİNLİKLE bu sezon kaçırılmamalı! Mermerlerden hoşlanmayan kimse yoktur herhalde, medeniyetin beşiği Antik Yunan'ın hala ayakta duran şaheserlerin, oluşturan mermer bu seferde Balenciaga'da Wang'in ellerinde hayat bulmuş. Bir tekini Lady Gaga'da, siyahlarını ise Ruth Wilson'da gördüğümüz bu bebekleri bizde de görmeyi umuyorum. Fiyatları 600-700 € civarıydı diye hatırlıyorum. Derin dekoltesi ve strapi ile üzgünüm ama canınızı acıtacak. Ama değer, tersini iddia edemezsiniz :)


Son derece kadınsı parçalardan sonra size daha eğlenceli bir parça sunuyorum; Party Like Pollock. Son zamanlarda pek ilgimi çeken ayakkabı tasarımcılarından Sophia Webster'ın pre-fall 2013 koleksiyonundaki bu parçanın ilhamı -adından da anlaşıldığı üzere- Jackson Pollock. Topuk kısmında sanatçının tabloları gibi damlatılmış boyalar görülürken ön kısmında PVC üzerine bir fırça yerleştirilmiş. Bu postta da neredeyse ayakkabılardan çok sanata yer verdim. Başlık sezon ayakkabıları ve sanat mı olmalıydı ne? Neşeli tasarıma Net-a-porter'den 430 Euroya sahip olabilirsiniz.

Veee kadınsılığa keskin bir dönüş yapıyoruz. Christian Louboutin'nun 120 mmlik topukları ile piton derisi So Kate modeli... Piton derisinin rengi to-die-for bir bronz. Loubi + piton + renk, fazla söze gerek yok. Kırmızı tabanların fiyatı 945 €.

Givenchy bu sezon ayakabılarda çizgili piton derileri kullanmış. Bence çok havalı bir desen olsa da muz topuklu botların formları o kadar kötüydü ki defileden sonraki düşüncelerim "Tamam kıyafetlere aşık oldum ama ayakkabıların çok zayıf be Riccardo." şeklindeydi. Ama sonra bu pumplar favori tasarımcımı gözümde tekrar kurtardı. Her türlü siyah kıyafetin altına giyerek beklenmeyen bir Givenchy vuruşu yapabileceğiniz ayakkabılar net-a-porter'de 990 €.

 Özellikle son zamanlarda moda dünyası rahat düz tabanları çok sevmiş durumda. Grace kitabında anlattığı üzere bir kaç sene önce Leon-André Talley tarafından Karl Lagerfeld ile yemeğe flatler ile gitmek gibi bir faciadan kurtarılmış olsa da şu zamanda bunlar gibi bir Marniler ve siyah bir elbise ile son derece şık bir kokteyle hazır olabilirsiniz. Ve günün sonunda ayakkabılarınızı çıkardığınızda ayaklarınızı hala hissedebilirsiniz. Rüya gibi ama evet, ayaklarınızı hissedebilirsiniz. Ben yine de topukluların zerafetinden yana olsam da bu Marni o kadar güzel, o kadar güzel ki karşı koyabileceğimi sanmıyorum. Net-a-porter'de 410 € ama üzgünüm ki sold-out.


 Erkeklerde spor ayakkabıları daha çok severim ama kadınlarda kesinlikle spor ayakkabılardan hazzetmem. Ama konu favori modelim olan skater slip-onlar olunca iş değişiyor, kadın-erkek dinlemeden bayılıyorum. Hele ki bunlar Celine ise o zaman ne siz sorun ne ben söyleyeyim, ÖLÜYORUM. Şansıma da bu sezon bir sürü marka skater modeli yapıyor. Bu sezon siz siz olun bir tane edinin. Ben buraya en favori modelimi koymuş olsam da pek çok markada pek çok güzel model var. 

Alexander McQueen'in incilerle dolu tudor koleksiyonunu beğendim. Bu sandalların modeline de bayıldım. Ama buraya koyup koymamak konusunda çok kararsızdım. Koydum ama sakın sakın almanızı tavsiye etmem. Bin küsur Euro verip de sahte inci almak bence biraz da enayilik olur. Oysa gerçek inci olsalarmış mükemmel olabilirlermiş.

Bu sezonun en çok konuşulan ayakkabılarından biri bu Saint Laurent botlardır. Studlı deri punk botları üzeri düğmeler, kumaşlar, inciler, incecik zincirler ile süslü bu botlar resmen rüyalardan kopup gelmiş gibi. Mükemmel derecede bir punk güzelliği... Hedi Slimane bu konuda kesinlikle bir alkışı hakkediyor. Amaa fiyatına geldiğimizde o da pek güzel... Ortalama 15.000 Türk Lirası. Punkçı abisinin postallarını çalıp üstüne ninesinin dikiş takımından ne bulduysa dikmiş bir kız çocucuğunun elinden çıkma gibi botlara Birkin parası vermem derseniz sizin bileceğiniz iş ama hala ısrar edebilirim ki mükemmeller.


Son olarak yürümekte ve bulmakta zorlanabileceğiniz bir parça. Şayet benzerlerini gördüm ama tıpatıp aynısını görmedim. Bunnllaaar Lady Gaga'nın ayağından düşürmediği... Neredeyse her gün giydiği, her editöryelinde ayağında olan Azzedine Alaia sky-high bootileri. Boyunuzu bir iki katına çıkarır herhalde... Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim şu Monk Strap'ler bu seneki botlardaki ve düz tabanlardaki en büyük akımlardan biri. Saint Laurent'dan Jimmy Choo'ya her tarafta bulabilirsiniz.

Eveet işte bunlar benim favori ayakkabılarım. Hiçbirini beğenmediyseniz birlikte alışverişe çıkmamızı önermem çünkü eve en az biri ile dönersiniz :)
xxxx

--------

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi güzel ama benim kalbimi Christian Louboutin'in ''So Kate''i çarpıtıyor..

fazılhan dedi ki...

@Selin
Onları beğeneceğini tahmin etmiştim ;) xx

Gönül dedi ki...

Merhaba Fazılhan;
Ayakkabı postuyla müthiş bir geri dönüş olmuş ;))
Hepsi birbirinden güzeller. Favorilerim Saint Laurent, Nicholas Kirkwood (ki ayakkabıda favorilerimden ;)) Louboutin ve Celine :)
Sevgili Selin Artun;
Sanırım Louboutin görüp de heyecanlanmayan kadın yoktur ;)) Hele ki bu bir stilettoysa... Sevgilerimle ;))

fazılhan dedi ki...

@Gönül
Teşekkürler :)