29 Ocak 2013 Salı

Chanel Haute Couture Printemps 2013


Malesef ki Couture postlarımın arasına boşluk girdi. Ama kaldığım yerden yani Chanel Haute Couture'den devam ediyorum bugün :)

Defile'nin ana teması Ortaçağ. Grand Palais, Mankenler gotik makyajlı bir şekilde Medieval dönemde sihirli bir ormanda dolaşıyormuşcasına hazırlanmış. Karl Lagerfeld bu sihirli orman fikrini rüyasında gördüğünü söylüyor...


Alışılagelmiş defile kareografisi yerine modeller geziniyormuşcasına bir havası var defilenin. Müzikler ve arkaplanla birlikte benden show konusunda tam puan alıyor. Ama elbiseler show kadar mükemmel değil malesef.

Koleksiyon 68 lookdan oluşuyor;

Açılış look'u klasik tüvit bir Chanel elbisesi ile başlıyor. Ama omuzlara eklenen detaylar ile orta çağ havasına sokulmuş hali ile...

İkinci parça ise çok benzer ama daha zarif, pantalonuyla beraber bir tüvit takımı

Diğerlerinden farklı olarak bu parçanın ceketinin üst kısmı saten.

Bence çok hoş bir elbise. Ama Haute Coture'dense daha çok Pret-a-Porter havasında. Ama daha minimalist kesimi iel kol detayları birlikte çok hoş bir hava katmış.

Mesela bu iki parça da Chanel ve OrtaÇağ şövalyelerinin birleşmiş hali gibi, tam defilenin havasını veriyor :)

Aslında hoşuma gitme potansiyeli çok olan bir parça olsa da o papyonun bolluğuna takıldım kaldım ben...

Döpiyesin üstünde sanki kazak gibi bağlanmış tek bir detay onu Haute Couture defilesine koyuyor mesela.

Ve artık Chanel kadınımız daha modernize oldu, daha Chanel oldu...



Bu sefer de tüvit elbisemizin üstüne fiyonkumuz eklendi.

 

Kol detayları ile A kesim dantel elbise birden ulaşılamaz Haute Couture parçasına dönüşüveriyor. ama Kol detayları olmadan bence çok daha zarif.

Bu sefer ise karşımızda yirmilerden elbisesi ile bir Nymph var...

Sanki düğmeler fazla kalmış?

Arkadan görünümü çok kötü değil mi, yoksa bana mı öyle geldi?

Tamamen basic hiç bir şeyi olmayan bir elbise. Ama bence çok akıllı bir hareket. Cara Delevigne şuanki en popi mankenlerden biri ve ilk olarak böyle bir parçayla dikkatleri önce kendine çekip ikinci parçanın Cara sayesinde daha fazla dikkat çekerken tüm ilgiyi de Cara'nın almaması sağlanmış. Gerçi ikinci looku her şekilde dikkat çekici bir parça ama yine böylesi en mantıklısı.

Karl bu ne?

Pantolon keşke düz lacivert olsaydı...

Elbise hoş ama acaba diyorum işlemeler aşağı doğru devam etse miymiş?

Tüyler?!! Sanki AZCIK kabarık!

Yine diyorum ki siyah payetler devam etmeliydi bence, hem de topuk hizasına kadar.

Hayır, hele o düğme yerine konan çiçekler hayır, hayır hayır!

Her şey iyi hoş da o lastikli bel nedir allaşkına?

Ama işte bu parça mükemmel! Renkler, işlemelerin deseni formu her şeyi ile bayıldım!

İğrenç, incecik  modeli bile şişko bir şeye çevirmiş.

O kalem elbisenin üstünden fırlayan kabarık tüyler?! Neyse tüylü elbiselere geçiş parçası olarak kabul edip ses çıkarmıyorum hadi...

İki parça da harika. İkisine de bayıldım!

Çok çok zarif bir parça! Hele üst bölgesindeki çiçekler ölmelik! Benim favori parçamdır kendileri!

Defilenin elbisesi kesinlikle bu parça olmalı! Sanki film setinden fırlamışcasına bir elbise. Aynı zamanda da çok güzel bir parça! Medieval çağ konulu bir film çeksem kostüm tasarımcımın Karl Lagerfeld olmasını istemem için yeterli bir sebep bence.

Asıl bomba ise bu! Bu sefer Karl Lagerfeld'in sahnesinde bir değil bir çift gelin var! Haute Couture showuna lezbiyen gelinler koyarak büyük ihtimalle en şık Gay evliliği göndermesi Chanel'den çıkıyor.
Onun dışında gelinliklerine gelirsek kesinlikle harikalar! İkinci favorim diyebilirim!

Gotik makyajlar ise dört dörtlük! Smoky gözler, tüller, soft allıklar ve rujlar ile makyaj benim kalbimi fethetti! Tüllü headpieceleri de beğendim!

-


Dediğim gibi defilenin özellikle sahnesi mükemmel.

Ama malesef koleksiyon show kadar iyi değil. Hatta son kısım olmasa vasat. Karl senden daha iyi şeyler bekliyorum. Puanım 7/14.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

Sahne müthiş :)) Makyajlar kesinlikle süper ama Chanel kadınını yansıtmayan bir makyaj gerçi bu da bir show orası ayrı... Karl bizi birbirinden muhteşem koleksiyonlara o kadar alıştırdı ki bu koleksiyon sarmadı bizi.. Acaba mükemmelliyetçi Karl'ın kendi beğendi mi bu koleksiyonu merak ediyorum..

fazılhan dedi ki...

@Selin Artun, Aynen acaba kendisi beğenebildi mi?

Unknown dedi ki...

Genel anlamda aynı düşünceleri paylaşmışız :) Chanel koleksiyonlarını genelde sevmem. Bu koleksiyon ise kendini çok fazla tekrar ediyor olmuş. Hem eski koleksiyonlardan parçaları anımsatıyor hem de lafın gelişi cepsiz elbiseye cep ekleyip sunmak gibi olmuş :) Gerçi ben daha giyilebilir parçalar olduğunu düşünüyorum bir çok koleksiyonunun aksine. Senin favori parçan benim favori parçam onda hemfikiriz :) Lezbiyen gelinlerden çok ben onları korku filmlerde olan ikiz kardeşler olarak düşünmüştüm güldüm kendime çok :)))

fazılhan dedi ki...

@Curcunam Aynen kesinlikle katılıyorum! Kendini ve eski koleksiyonları tekrar eden çok parça var. Hatta kimisinin havasının hangi sezondan olduğunu bile çıkarabiliyorum kiminde!
Hahahaha ikiz kardeşler :D

Fashion Dust dedi ki...

Bazı "detaylar" çok güzel ama bazıları cidden vasat, yorumlarına katılıyorum :)