6 Mayıs 2013 Pazartesi

Günün Kombini - MET Gala


Merhabalar öncelikle özür diliyorum, yine... Geçen hafta bazı aksaklıklar nedeni ile pek bir aktif olamadım. Ama elimden geldiğince yaza kadar bu işleri biraz düzene sokmaya çalışıyorum. Yoksa ben çok üzülüyorum hiç bir şey yazamadım diye...
Bugünkü konumuz ise bir ürün değil, bir event. Hepinizin bildiği üzere bu gece moda dünyasının Oscarları yani Met Galası var. Her yıl Vogue'un ev sahipliğinde Metropolitan Museum of Art'ın Costume Instute Sergisinin açılışı olan bu olay moda aleminin en beklenen anlarından biri. Ben de dahil pek çok moda sever ekran başlarında kim ne giyecek heyecanında. Bu arada hala izleyecek yer bilmiyorsanız Moda Operandi ve Vogue Live Stream veriyor.



Her sene farklı temalarda sergiler işleniyor. Geçen sene Schiaparelli and Prada: impossible Conversations başlığı altında güzellik duygusunu yerle bir edip tekrar yaratan iki farklı dönemin iki farklı tasarımcısının karşılıklı konuşmaları iken bu sene moda üzerinde takdire şayan bir etkiye sahip olan PUNK. Bu yıl bu organizasyonu gerçekleştirecek isimler ise tasarımlarında Punk etkileri açıkca görülen Riccardo Tisci, bir Givenchy kızı Rooney Mara ve tabii ki Vogu'un organizatörü Lauren Santo Domingo ve Anna Wintour.
Normal günün kombini postlarımda bir ürünü ele alıp onunla bir kaç farklı kombin yapıyor olsam da bu sefer tek shot misali tek bir kombin ve bir adet eğer ben burda yatağımda değil de NY'da bu peri masalına kayılıyor olsam ne giyerdim kombini yapmaya karar verdim.


Styling;
Doğru elbiseyi, gecenin yaratıcılarında ve benim eeeennn favori tasarımcılarımdan biri olan Riccardo Tisci'den buldum. Bu sezon Couture koleksiyonu çıkarmaması çok üzücü olsa da Fall/Winter 2013-14 koleksiyonundan bu elbise bence gece için MÜKEMMEL. Ama ben elbise geçirtip çıkaracak bir stilist değilim ;) Elbisemizin transparan etek detayına biraz daha punk katmaya karar verdim. Bunu da Hold Up şeklindeki Fishnetler ve Jartiyer ile kombinleyerek yapacağım. Fishnetler her zaman punk için birebirdir! Ayakkabı olarak Christian Louboutin Pigalle'ler ile klasik bir seçimde bulundum. Saç için de Marie Antoinette'e bile punk bir hava katan Chanel 2013 Resort peruklardan pembe olanını ve üstüne muhteşem güzellikte canlı çiçeklerden kocaman bir taç taktırarak MET Look'umuzu tamamlamış olduk! 





Kendi Kıyafetim;
Kendi kıyafetim için ise yine Givenchy'den seçtim. Bu sefer tabii ki Homme koleksiyonundan Spring/Summer koleksiyonundan bir takım seçtim. Her şeyi ile aldığım takımın altına ise punk'ın vazgeçilmezi Underground'dan bir çift potal giyip paçaları içine soktum. Son rütuşlarda da Chanel PVC şapka ve fingerless deri eldivenlerimi de alıp düştüm 5. Cadde yollarına :)




Son bir şey daha eklemek istiyorum, ufak bir tahmin. Bence Anna Wintour bunun benzeri bri Chanel Haute Couture giyecek. Giyecek demişken, kim ne giyecek?! Aman tanrım dakikalar azaldı bense ölüyorum!


Umarım beğenmişsinizdir yorumlarınızı esirgemeyin!
xxxx

--------

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Lovely! And nice prediction! :)))

dipsizkuyu dedi ki...

emeğinize sağlık, punk temasını hiç onaylamasam da çok severek okudum.

efegeozden dedi ki...

Givenchy gerçekten bu işte çok iyi ki Beyonce'yi görünce gözlerim zevkten yuvalarından fırladı ama ben Marc'ın çizgisinide beğeniyorum. Sanırım kendisinin PUNK'a ne kadar yatkın olduğunu Miley aracılığı ile bize gösterdi. Haksız mıyım?

fazılhan dedi ki...

@BestDamnFreak Thanks :)

fazılhan dedi ki...

@DipsizKuyu Çok teşekkürler! Beğenmediğin bir temayı bile okutabildi isem ne mutlu bana :)

fazılhan dedi ki...

@Efe Özden Givenchy hangi konuda iyi değil ki? ;) Beyonceyi ben de çok beğendim özellikle geçen senekinden sonra... Marc Konusunda da kesinlikle katılıyorum Miley'nin elbisesi çok güzeldi ve gecenin en uygun kıyafetlerinden biriydi ama konusu açılmışken saçlarını Punk yapıyım derken estetiği mi kaybetmiş ne? :)

Unknown dedi ki...

Senin kombinin gece katılan birçok ünlününkinden kat kat daha güzeldi.
Ellerine sağlık :)

fazılhan dedi ki...

@Feledene
Binlerce teşekkürler, şımardım :)