25 Şubat 2014 Salı

New York Mercedes Fashion Week Gözüme Çarpanlar /2


Evet dünkü NYFW'ten gözüme çarpanlar postumun devamı ile karşınızdayım. Moda haftasından gözüme çarpanları, beğendiklerimi ya da çok konuşulanları sizlerle paylaştığım yazıma hoş geldiniz.

Victoria Beckham defilesindeki son parça olan bu kırık beyaz uzun elbise tüm moda haftasından en en en çok beğendiğim parça. Altın zincir ve fırfır appliqué detaylı parça için "Mükemmel, Mükemmel Mükemmel..." diye satırları doldurabilirim ama sizi sıkar hiç gerek yok. Riccardo Tisci'nin 2012 yaz Couture koleksiyonundaki atletli parçalar o kadar güzeldi ki benzer formdaki hiçbir şeye karşı koyabileceğimi sanmıyorum. Bu sefer çok çok çok daha sade, narin ve çok daha rafine, modern; kısacası daha Victoria Beckham tarzında atletli bir abiye. Banel tarzdaki abiyelere karşı çok güzel bir seçenek. Milyonlarca kalpler <3 (@Beyza bunu sana öneriyorum ;) )

The Row'dan çok beğendiğim bir parça olmamasına rağmen silüetler çok güzel. Olsen kardeşlerin kadınları son derece şehirli aynı zamanda da son derece bohem, göz tırmalayıcı değil ama farklı, sade ama zengin ve lüks.

Theory'den bununla işe gittiğinizi hayal etsenize, çok havalı değil mi? (@Beyza işte hayalimdeki iş kadını Beyza Arslan buydu hahaha)

Phillip Lim'in içine Yohji Yamamoto kaçarsa...

 Thom Browne'un tasarımları hoşuma gitmese de göze çarptığı kesin.

Tory Burch'un işlemeli bomber ceketli takımını beğendim beğenmesine ama asıl gözüme çarpan defileyi izleyen Anna Wintour oldu hahah

En kararsız kaldığım parçalardan biri de bu Vera Wang elbise, güzel mi değil mi, daha çok tüye mi ihtiyacı var, modele kurban mı gitmiş anlayamadım...

Buldum, buldum. Hepimizin ortaokulunda/lisesinde boğazlı kazakları ve el emeği göz nuru örgüleri ile biraz da gıcık, hayali edebiyat öğretmeni olmak isteyen kitap kurdu, geleceğin evde kalmış kızları kesinlikle vardır. Aynen, Rodarte'nin ilhamı da işte bu ultra inek kızlar galiba hahaha

 Bu sezon Hugo Boss'un tasarımlarını yapan isim, Jason Wu'ydu. Evet Alman markanın kreatif direktörlüğünü artık Jason Wu üstleniyor. Markanın kimliğine baktığımızda biraz saçma bir karar gibi görünebilir ama ilk defilesinden de göreceğiniz üzere Wu mükemmel bir iş çıkarmış. Markanın köklerine bağlı kalarak çoğumuzun unuttuğu ismi tekrar gün yüzüne çıkardı. Kendisinin koleksiyonundan bile daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Gerçi büyük bir kriter olmaz, yaz koleksiyonunu beğenmiş olsam da son defilesi... Çok benlik değil. Ama Boss için harika bir iş çıkararak ismnden çokca sözettirdi.


 Favori parçalarım.

Reed Krakoff'un geçen sezonki krokodil baskılı kazağından sonra bu sefer de gerçek piton derilisi it-kazak olmaya aday.

 Proenza Schouler'ın tasarımcıları Jack ve Lazaro'yu markaları gibi çok severim. Bu sezon da yapı malzemelerinden ilham aldıkları desenler harika. Bu kabanlar gerek form gerek ise şekilleri bakımından mükemmeller! Her türlü kıyafete anında stil, tarz katarlar.

Herkesin üstündeki deri ceketlere inat işte mükemmel deri ceket.

Alexander Wang'in alt markası T by Alexander Wang defiledekine benzer bir çizgide ama daha günlük kullanıma uygun parçalar sunmuş. 

 Moda haftasının eeeeen çok konuşulanlarından biri de Kardashian'ların küçük kardeşi Kendall Jenner. Marc Jacobs defilesinde transparan bir kazak giyen Jenner bir çok eleştiri aldı. Kardashian'ları günahım kadar sevmesem de saçmalık, ne yani göğsü görünüyormuş görünmüyormuş. Kızın modelliğini de sevmedim ama bunlara karşı bir sempatim doğdu, koruyasım geldi. İnşallah da başarılı bir mankenlik kariyeri olur.

Marc Jacobs defilesini ise beğenmedim. LV'dan ayrıldıktan sonra kendi koleksiyonlarına yoğunlaşacaktı ama umarım "yoğunlaşmak"tan kastı bu değildir. Hayal kırıklığına uğradım. Hafiften minimal çizgilere sahip ama sanatçının tanımı ile spada bir gün kıyafetlerin odak sözcüğü "relax"tı. Ama bu fazlaca rahat kıyafetler, hayır benlik değil. Anna Dello Russo ne demiş "If you feel comfortable you never get the look." Duyasın Marc ;)
Tek ama tek beğendiğim şey dekordaki bulutlar oldu.

Böylece de NYFW'i tamamladık, yarın Londra ile karşınızda olmayı planlıyorum.
Yorumlarınızı esirgemeyin.
xxxx

--------

Hiç yorum yok: