2 Şubat 2014 Pazar

#VogueBugünNeGiydim #EtelBaler


Sizlere bu postumla Boston'dan sesleniyorum.

Peki konumuz? Tabii ki Etel Baler'in Vogue Bugün ne giydim köşesindeki kıyafetleri. Şayet bu konuyu ele almak her Türk blogger'ının vazifesidir bence.

Zaten davetlerde son derece şık gördüğümüz Etel Baler meğerse özel hayatında davetlerdeki cesur kıyafetlerinden de öte bir cesaretle müthiş tarz sahibi bir stil sahibiymiş. En içten en koca minik-kalpçiklerimi sezondan en ünlü markaların hit ürünleri, eski sezonlardan hala yüreklerimizdeki yerlerini bir nebze kaybetmemiş sanat eserleri, adını duyduğumuz-duymadığımız tasarımcıların yaratıcılık sınırlarındaki parçaları ve vintage hazinelerini en harika şekilde kullanan bize de bir yandan özlü, felsefi, öğretici ve yardımsever anlatımı ile buluşturduğu bir ayına adıyorum.


İlk gün bir kaç Beyza Arslan ve Şirin Yalçın'da gördüğümüz büyük ihtimalle arkasında derin bir sırt dekoltesi olduğunu düşündüğüm (Sadece tahmin elbiseyi kanlı canlı hiç görmedim^^) Balmain Pre-fall 2012 elbisesini bu kıştan nefis işlemeleri ile Roberto Cavalli yüzük ve clutchla birlikte kullanarak bize çok güzel bir açılış yapmış.

Ama durmamış, duramamış. Ertesi gün de bize gözlerinizi alamayacağınız kombini sunmuş. Siyah deri pantolon, bluz, siyah pump ve çanta kombini ne kadar dikkat çekici, son moda ve zengin görünebilir dersini vermiş adeta. Dolce&Gabbana üstüne adeta sanat eseri demek fazla çünkü zaten kilise mozaikleri ile süslü bir de Sergio Rossi ayakkabılarının topuk detayı eklenince aşmış ama duramamış. Tay tüyü Kelly'si ile tüm gözleri üstüne toplamış.


Bu sefer ise Etel Baler'in en büyük üç moda tutkusunu yansıttığı bir görünümündeyiz. Yaratıcılıkta on üzerinden on bir parçalar, yeni ve özgün türk tasarımları ve eğlenceli parçalar. Yani Joao Sabino klavye çantası, Ayhan Yetgin pelerini ve Alice + Olivia ayakkabıları. Sade Chanel elbisesi ile Etel Baler bir iş gününe en cool bir şekilde hazır!


5 Ocak kombini ise benim favorilerimden biri. Yabancı moda haftalarını bir nebze aratmayan, üstüne artısı olan bir görünümde kendileri. Sokak kraliçelerinin öleceği bir Chanel Vintage elbiseyi Bvlgari serpentine çantası ile mü-kem-mel bir şekilde eşleştirmiş. Gözlükleri, doğal saç-makyajı, Dior küpeleri ve kombini dengeleyen Louboutin'ları ile ne desem az. O yüzden buyrun tıklayın

Sonrada gayet basit, ilgi çekmeyen bir kombini Burberry Prorsum kısa trench'i ve Charlotte Olympia gazete clutchı ile herkesin baktığı tek kişi oluvermiş. Havalılıktan ölmek diye bir şeyin olmadığını da kanıtladı ki devam edeceğiz!

Gömlek, Tüvit takım ve Hermes'den oluşan sıkıcı bir kombin asla Etel Baler yapıyorsaa sıkıcı değildir çünkü ayakkabıları Raf Simons'ın ilk Dior pret-a-porter koleksiyonundan killer peep-toe sandals olur!


Zamansız parçalar ile dolu bir kombin. Geçen yazdan kalma Alexander McQueen bluzunu taaa 15 -EVET yanlış okumadınız on beş- yaşında aldığı ceketi ile birlikte kullanmış. Elinde çok sevdiği pek çok davette elinden düşürmediği Yazbükey'in DVF'e hazırladığı aksesuarlardan kendisinin signature sembolleri göz ve dudaklar ile süslü clutchını almış.

Hiç bir söz yok. Çünkü gördüğünüz fotoğraf o kadar authentic ve güzel ki kelimeler kifayetsiz. 


Şimdi kelimeler bu sefer gerçekten yine kifayetsiz. Çünkü bu vatoz derisi yeşil Bombay boy çanta, Londra'da gördüğümden beri rüyalarıma giren bir parça. Dünyanın en güzel parçalarından biri diye hiç düşünmeden der alana da taparım. Alan birisi biliyor musunuz? Ben biliyorum!! ETEL BALER. A bir de aldığı yetmezmiş gibi hala Balenciaga ayakkabıları ile beraber mükemmel bir şekilde takıyor. O zaman kötü her yoruma kapalıyım, düşünce özgürlüğü tanımıyorum. Benim bu kadar beğeniyorsam herkes beğenecek.


Valentino elbisesini, Sarah Burton'ın Mcqueen'e yaptığı en iyi üç koleksiyondan birinden, yaz 2012 koleksiyonundan Limited edition bir clutch ile kullanmış. Ne güzel yapmış! Bu kadını seviyorum.

Anlaşıldı. Etel Baler Chanel Vintage giyerse onu hemen PFW'e yollayın. Yoksa harcanıyor! Bu sefer de kırtasiyelikler ile süslü bir Chanel ceket giymiş. Giymiş ama ne giymiş. İlki favorim olsa da bunu da az sevmedim, çok sevmedim bayıldım!

Gucci bluzu, Meltem Özbek yeleği, Dolce&Gabbana montu, McCartney pantolonu, Saint Laurent botları ve Fendi çantası ile C O O L.

Biri bu kadını durdursun! Demiyorum tabii çünkü yine mükemmel! My best friends eteğini ve Twist kazağını Prada clutchı ve Fendi kemeri ile öyle bir giymiş ki Retro magic bir şey oluvermiş! Kendisine ne giydim blogu açıp bir iki fashion week yolu görünürse yerli Miroslava Duma'mız olur yemin ediyorum!


Hepinizi kıskandıracak güzellikte bir görünüm daha... Dolce&Gabbana elbisesi ve Miu Miu ceketi ile çok şık bir Etel Baler. Saint Laurent, Pardon Yves Saint Laurent çantası ile. Yoksa Hedi'nin Yves'in önceden yaptıklarını taklit ettiği hit püsküllüsü değil bu çanta, YSL'un kendisinin. Etel hanım bu parçayı bulmak için çok uğraşmış. Vintage bulamak kolay iş değil, ancak moda aşıkları başarabilir. Kalanı ise mağazaya girip en pahalı 18 elbiseyi 7 çantayı alıp çıkar!


Aaaaah! Yine bir moda haftası görünümü. Opening Ceremony kazağı, Chanel paltosu, Zara gözlükleri ve CL ayakkabıları ile yeri işte tam da burasıdır.

Hayır Stella McCartney çantalı hanım New York Condé Nast binasında çalışmıyor, Türkiyemizden Etel Baler.


Anthony Vaccarello ceketi, Balmain bluz ve kemeri, Yazbükey for dvf clutchı, Giuseppe Zanotti ayakkabıları ile coolluğun tanımı yine Etel Baler.

Son gün Vogue okurlarına jest. Aslında dışarı çıkmak için değil takipçileri için giyiniyor sayın Baler. Mary Katrantzou elbisesi nefis, bir o kadar da karışık kuruşuk desenler sahibi. Ama siz Etel Balerseniz en basitlerle değil gözü yormayan, dağınıklık yaratmayacak basit ama detaylarla süslü parçalar seçersiniz. Giuseppe Zanotti sandallarınız ve Charlotte Olympia'larınız ile adeta "Beni özleyeceksiniz!" dersiniz!!

Elbet Etel Baler'i çok özleyeceğim. Allahtan sırasını devralan Atiye. İlk günkü kıyafeti geçer not aldı! 

Ne kadar yoğun olduğunu biliyorum. Ama Etel Baler'in ne giydim blogu açması için elimden geleni yapacağımı da bilmenizi, bilmesini istiyorum. Zorla güzellik olmaz derler ya olacak o blog açılacak her gün giyilen ciciler paylaşılacak bu Fazılhan da mutlu olacak!

Yorumlarınız bekliyorum!

3 yorum:

Etel Baler dedi ki...

FaZılhancım ne kadar tatlisin ,guzel yorumların icin cok tesekkur ediyorum.Harika bir blog olmus,senin gibi bir moda asigindan asagisi beklenmezdi.Zevkle takip edicem ❤😍

Esra F. dedi ki...

Ethel Baler suphesiz Vogue'un bugune kadar ki en iyi tercihiydi.Turkiye'deki en iyi giyinen kadin oldugunu dusunuyorum.Ve bloguna da bayiliyorum!

Kız kıza toplandık dedi ki...

Etel Baler, twitter'da da yazdim ama burdan da bilmenizi isterim secimlerinizi her zaman cok 'unique' buluyordum.

Vogue'da guzel cekilmis resimlerle bu isi ne kadar ciddiye aldiginizi bizlere gosterdiniz. Bu beni cok mutlu etti. Keske vogue'daki her katilimci fotograf cekimlerini sizin kadar ciddiye alsaydi. Sevgiler!