30 Ağustos 2013 Cuma

Sonbahar/Kış Sezonu Reklamları Top 15



--------

Moda dergilerinin en sevdiğim kısımlarından biri reklamlardır. Şimdi de sizlere onlardan bahsedeceğim. Sonbahar/kış sezonundan en sevdiğim 15 reklamı paylaşacağım sizlerle. Peki niye 15? Niye top 10, 3, 5 gibi kült rakamlar değil de 15? Çünkü ancak o kadar düşürebildim, üstelik yanında 3 mansiyon ödülü de koydum. :)


Mansiyonlar


Celine

Celine'in türk çinileri...


Bottega Veneta
Ralf Gibson'ın ilginç açıları Bottega Veneta reklamlarına değişik bir hava katıyor.


Brian Atwood
Atwood'taki Mert and Marcus etkisine bayıldım.

on beşinci



Balmain

Sırf sağdaki kareden listeme girmeyi başardı :)

On dörtüncü



Valentino
Valentino Inez & Vinoodh tarafından çekilmiş reklamları ile bu sezonun ilhamını sunuyor. Sol kareler resim derslerinden tanıdık gelir, -"kadınlar tablolar gibi sunuldu, samimiyet ve mimiklerinin sihiri içinde yakalandı." demiş tasarımcı Maria Grazia Chiuri.

on üçüncü


Vionnet
Paris'te aynalar ile çevrili bir apartman dairesi.. Malgosia Bela'nın üstsüz karesi markanın bu sezon ne kadar cesur olduğunu gösteriyor.

on ikinci



Proenza Schouler
Jack ve Lazaro'nun reklamları yine sanatsal fotoğraflardan oluşuyor. Çok sevdikleri moda fotoğrafçısı David Sims'in eseri olan fotoğraflarda sezonun kuşlarını görüyorsunuz.

on birinci


Jason Wu
Jason Wu iki sezondur reklamlarında kendine yer veriyor ama hala ilk zamanki etkiyi yaratıyor. Inez & Vinoodh tarafından çekilen bu reklam da kanıtı..

onuncu


Mulberry
Sinemanın Tim Burton'ı varsa modanın da Tim Walker'ı var. Havasını çok sevdiğim sanatçının Caracaığımla çektiği Mulberry reklamlarını da pek beğendim.

dokuzuncu




Chanel
Karl Lagerfeld bu sezonun Chanel reklamlarında uzay yolu ile gelenekselliği birleştirmiş.

sekizinci




Fendi
Bir diğer Karl Lagerfeld reklamı ise Fendi için. Favori iki mankenim Cara Delevigne'in ve Saskia de Brauw'nun muhteşem pozları ve muhteşem roma manzarası ile harika!

yedinci


Stella McCartney
Mccartney'nin Mert and Marcus tarafından fotoğraflanmış reklamlarındaki ironi beni benden aldı. Çiçekli, bahar zamanı bir sokak ve havuz. BAYILDIM!

altıncı



Alexander Wang
Alexander Wang'in son iki sezondur reklam fotoğrafları adeta sanat. Bu sezon hiiiç beğenmemiş olsam da boks temasını mükemmel artisttik ile aktarıyor.

beşinci



Lanvin
Bu sezon favori koleksiyonum olan Lanvin'in reklamları ise model Edie Campbell ile 60'ların Pop kültürüne gönderme yapan reklamları da nefis :) Fotoğrafçı Steven Meisel.

dörtüncü



Carven
Viviane Sassen isimli fotoğraf sanatçısının eseri olan Marine Deleeuw'nun ve kıyafetlerin bulanık, arkaplanın net olduğu kareler o kadar güzel ki Carven'i dördüncülüğe taşıdı. Birbirinden nefis pembe paltolarına ve çok beğendiğim saten elbiseye yer vermelerini de çok sevdim..

üçüncü



Givenchy
Amanda Seyfried, Carine Roitfeld ve kızı Julia'nın poz verdiği reklamlar ile favori tasarımcım Tisci'nin Mert and Marcus reklamları her zamanki Givenchy havasını korumaya devam ediyor..

ikinci



Kenzo
Kenzo için söyleyecek söz yok. Toilet Paper'ın efsane sanatçısı Pierpaolo Ferrari'nin eseri sürrealist reklam kampanyası dehşet güzel.

Veee birinci







Balenciaga
Wang Balenciaga'ya tek gelmedi, yanında Kristen McMeanamy ve Steven Klein'ı da getirdi. Ne de iyi yaptı.. Reklamların mükemmelliği hakkında daha fazla konuşup büyülerini bozmak istemiyorum ve sizleri bön bön bakmak için serbest bırakıyorum..

Sizlerin favorileri hangileri? Bu listeden veya dışından? Yorumlarda yazarsanız sevinirim :)
xxxx

--------

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Bana en güzel ve en yaratıcı gelen kampanya kesinlikle Kenzo oldu. Onun dışında Mulberry, Chanel ve Stella McCartney favorim.

http://feledene.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Aslında benim birincim Kenzo oldu ama bende olsam Alexander Wang'den dolayı Balenciaga'yı birinciliğe layık görürdüm..

Givenchy'de bence kişiler öne çıkmış.. Ama Amanda Seyfried ile Carine Roitfield'i yan yana getirmek biraz cesaret ikisi de taban tabana zıt birbirine..

Stella McCartney'i de çok beğendim.. Tabi ki Lanvin'i de beğenmemem mümkün olamaz bilirsin ki Alber Elbaz'dan dolayı :))

fazılhan dedi ki...

@Feledene
Kenzo gerçekten çok yaratıcı zaten markayı da çok severim.. Birinciliği kıl payı ile kaçırdı bende :)

fazılhan dedi ki...

@Selin Artun
Balenciaga da Kenzo da mükemmel <3
Givenchy'de düşünmemiştim ama haklısın çok farklılar.. Gerçi ben Riccardo'nun Amanda'da ne bulduğunu pek anlayamadım ama Roitfeld'ler Givenchy'nin karanlık duygusallığını, Amanda ise romatizmini sembolik şekilde veriyor olabilir.. Amaaan saçmaladım :D

Gönül dedi ki...

Uzun zamandır tatilde olmam nedeniyle yorum yapamamış olsam da bu muhteşem post yorum yapmaya değer diye düşünüyorum ;))

Favorilerim Kenzo ve Balenciaga. Yorum yapan arkadaşlar haklı. Kenzo daha yaratıcı ama Balenciaga o kadar profesyonel ki dediğin gibi ağzım açık kaldı ve bön bön bakıyorum. Müthiş!

Adsız dedi ki...

Bayildim bu post'a.
Bagimlisi olacagim sanirim.
Xoxo
Ece

fazılhan dedi ki...

@Gönül
İyi tatiller :)
Evet Kenzo da Balenciaga da bambaşka güzellikler ;)

fazılhan dedi ki...

@Ece
Teşekkürler, memnun olurum :)

fazılhan dedi ki...

@Ece
Teşekkürler, memnun olurum :)